Facturen en Factureren


facturen

Je uitgaande facturen, oftewel je inkomsten staan overzichtelijk van nieuw naar oud in het huidige kalenderjaar, met oplopende factuurnummers. Dit overzicht bevat informatie over de relatie naar wie je hebt gefactureerd, de factuurdatum, en de bedragen inclusief en exclusief, en het btw bedragen.

De facturen kun je opmaken vanuit de ingevoerde uren, deze facturen kun je hier inzien en er nog zaken aan wijzigen of aan toevoegen. Door middel van de download knop maak je een pdf van deze factuur, zodat je deze naar de relatie kan sturen. Als de factuur is betaald, zet je het vinkje bij betaald (in het bewerk-scherm). Dit zie je dan terug bij de totalen.

Behalve het aanmaken van facturen via het uren overzicht, is het ook heel eenvoudig om facturen aan te maken in dit scherm. Er wordt dan standaard een oplopend en uniek factuurnummer aangemaakt. Als je een bestaande relatie selecteert, dan worden de adres gegevens automatisch aangevuld. De overige factuur gegevens zijn ook in te vullen zodat je een duidelijke en overzichtelijke factuur aanmaakt.

Op je smartphone of tablet kun je ook je uitgaande facturen zien, echter minder uitgebreid dat op je desktop. Je ziet dan het het bedrag exclusief btw en het totaal bedrag van de factuur. Het aanmaken van een factuur is ook mogelijk op je smartphone en tablet.

Uitgaven

Je inkomende facturen, oftewel je uitgaven kun je hier invoeren. Via de plusknop kun je facturen die je hebt ontvangen in MaxiAdmin invoeren, met de gegevens die nodig zijn voor de BTW-aangifte. Zo heb je je uitgaven overzichtelijk op een rij in het huidige kalenderjaar.

Op je smartphone of tablet kun je ook je inkomende facturen zien. Dit overzicht toont de relatie die bij de factuur hoort, het bedrag exclusief BTW, en je hebt de mogelijkheid om de factuur te verwijderen. Het invoeren van een factuur is ook mogelijk op je smartphone of tablet. Dit werkt dan op dezelfde manier als op je desktop.

Totalen

Bij de totalen zie je in één oogopslag wat je inkomsten en uitgaven zijn. Ook zie je welke facturen er zijn voldaan en welke nog openstaan. Deze informatie kun je exporteren als een csv bestand om eventueel te delen met bijvoorbeeld je boekhouder.

Overzicht

Als alle uitgaande en inkomende facturen zijn ingevoerd zie je bij je overzicht meteen wat je moet invoeren bij de BTW-aangifte. Dit maakt het doen van de aangifte eenvoudig en je weet zeker dat je niets bent vergeten. Ook dit overzicht is te exporteren in een CSV bestand.