Maak het je boekhouder makkelijk!


maak het je boekhouder makkelijk

De Administratie van jouw bedrijf voeren is waarschijnlijk niet de leukste bezigheid voor je als zzp’er of ondernemer. Behalve natuurlijk als je een administratie kantoor hebt of een boekhouder bent.

Je besteedt je tijd, aandacht en energie liever aan de zaken waar jouw bedrijf om draait. Dat is immers de reden dat je de stap hebt genomen om voor jezelf te gaan beginnen en je bedrijf bent gaan starten.

Een (online) administratie pakket

Behalve dat je als ondernemer wettelijk verplicht bent een administratie bij te houden, is een administratie een belangrijk onderdeel van iedere bedrijfsvoering. Je wilt weten hoe gezond jouw bedrijf is, hoe je er financieel voor staat. Worden je facturen op tijd betaald? Haal je al je onkosten eruit? Heb je genoeg middelen om een investering te doen? En meer van dat soort financiële en bedrijfsmatige vragen. Ook heb je een goede administratie nodig voor je belastingzaken. Of om aan te tonen dat je in aanmerking komt voor bepaalde subsidies of regelingen.

Je kan alles aan een boekhouder overlaten en je administratieve zaken en taken uitbesteden. Je kan hiervoor iemand in dienst nemen. Maar je kan ook gebruik maken van een online administratie pakket, zoals bijvoorbeeld MaxiAdmin, om je administratie te voeren. Zo heb je alles zelf inzichtelijk en weet je hoe je er financieel voor staat en heb je een duidelijk overzicht.

Samenwerking met een boekhouder

Samen werken met een boekhouder of een administratiekantoor inschakelen om je jaaroverzicht op te stellen en je belasting aangifte te verzorgen is sowieso een goed idee. Zij zijn goed op de hoogte van de regelingen waar je als ondernemer gebruik van kan maken. Je kan je bonnetjes in een schoenendoos aanleveren, hopende dat alles nog leesbaar is. Of je maakt gebruik van een administratie pakket en je levert de benodigde gegevens digitaal aan.

Team MaxiAdmin kan je hierbij helpen! Het product MaxiAdmin heeft hiervoor verschillende functies ontwikkeld. Een van die functies is de mee-kijk-functie. Hier kun jij je boekhouder eenvoudig toegang geven tot jouw administratie. Dus maak het je boekhouder, en dus ook je zelf, makkelijk door zo samen je administratie goed voor elkaar te hebben. Het scheelt jullie beiden tijd en iedere ondernemer weet “tijd is geld”. En je bent zelf altijd op de hoogte van de financiële gezondheid van jouw onderneming!