Groeiende groep zzp’ers doet administratie online

Het aantal zzp’ers groeit stevig. In een jaar tijd kwamen er liefst 32.000 bij, zo meldt het CBS. Groot struikelblok voor deze zelfstandigen blijkt de administratie. Volgens zzp-forum Myler richt meer dan de helft van de eenpitters zich bij voorkeur uitsluitend op kerntaken. Hiermee neemt de behoefte aan goede online boekhoudprogramma’s toe.De toename van het aantal zzp’ers is vergelijkbaar met de jaren hiervoor, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tegelijkertijd neemt het aantal werknemers met een vaste aanstelling nog altijd af. De verschuiving van werk in loondienst naar zelfstandig ondernemerschap zet dus door. Eind 2014 telde Nederland al 880.000 zzp’ers. Uiterlijk begin volgend jaar wordt de grens van een miljoen bereikt.

Alternatief voor boekhouder

Meer dan de helft van de zelfstandigen heeft geen verstand van boekhouden en kan niet genoeg tijd vrijmaken om de administratie bij te houden, zo schreef Nu.nl enige tijd geleden. Uit een peiling van Myler blijkt dat zij graag hulp willen bij het bijhouden van de administratie. Toch zoekt maar 17 procent daadwerkelijk ondersteuning. Oorzaak: uitbesteden kost gemiddeld 171 euro per maand en is dus relatief duur. Online administratie, tegenwoordig geschikt voor vrijwel de hele administratie, is veel goedkoper en wordt daarmee een reëel alternatief. Ook financieel wordt het steeds aantrekkelijker om de administratie online zelf te doen.

Maxi admin is een overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken gratis online administratiepakket. Geschikt voor zowel ZZP’ers als freelancers en het MKB, geen vakjargon, duidelijke taal, gemakkelijk in gebruik en snel aan te passen.

“Met maxi admin kan je gemakkelijk en snel je administratie online bijhouden. Met onze eenvoudige interface is het programma zonder moeilijkheden in gebruik te nemen en kunt u meteen alle voordelen ervaren zonder dat u een boekhoudcursus nodig heeft. Onze applicatie is zo ingericht dat fouten maken in je administratie bijna onmogelijk is. Een BTW-aangifte is dan ook zo gepiept met de overzichtspagina’s. Daarnaast kan je gemakkelijk facturen aanmaken en meteen ook downloaden als “PDF”, zodat je niet meer in andere programma’s je factuur opmaak hoeft te doen. Zo heb je altijd je administratie op orde en je facturen de deur uit” Joran Wolken, Maxi Admin.

 

Bespaar tijd als ondernemer op uw administratie en begin vandaag nog met gratis online administratie! Geen abonnementen, geen startkosten, geen verrassingen. Klik hier om je gratis te registreren!

Meer weten over Maxi Admin? Volg ons op Twitter of like onze Facebook pagina.